Frisse Jongen 10L batch

Naast 60 en 30 liter kan Brouwerij De Halve Ton tegenwoordig ook 10 liter batches brouwen na de aankoop van een kleine 13L vergistingstank. Daardoor kunnen we als kleine (thuis) brouwers meer tijd besteden aan receptontwikkeling, wat uiteindelijk weer kan leiden tot beproefde recepten. Door de beschikbaarheid van een 10 liter batch kan ieder lid van Brouwerij De Halve Ton nu zelfstandig een bier brouwen.

Lees verder
Cheers bierfestival

Nadat we als Brouwerij De Halve Ton de Mannenpils en de Frisse Jongen op de markt hadden gebracht zijn we terug naar de tekentafel gegaan. Voor brouwers wil dat zeggen dat we een hoop nieuwe recepten en brouwsels zijn gaan ontwikkelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want voordat een bier drinkbaar is ben je al snel een week of zes verder, en dan weet je pas of het een lekker bier is.

Lees verder
Frisse Jongen

Nadat het laatste testbrouwsel van de Frisse Jongen een succes was besloten we als Brouwerij De Halve Ton dat dit ons tweede commerciële bier zou worden. Opnieuw maakten we een afspraak met René van Stadsbrouwerij Tilburg om het recept te bespreken en een brouwdag te plannen om de Frisse Jongen te kunnen brouwen.

Lees verder
Brouwdag Frisse Jongen

Na het succes van de Mannenpils wilde Brouwerij De Halve Ton snel een tweede bier op de markt brengen. De Mannenpils was een ideaal bier om in het voorjaar te drinken maar we zochten nog een echte dorstlesser voor de zomer. Met 7% was de Mannenpils daarvoor iets te stevig, al zou het voor de leden van Brouwerij De Halve Ton geen probleem zijn.

Lees verder
Brouwdag Mannenpils

Het was een heugelijke dag voor ons als Brouwerij De Halve Ton, want we begonnen aan ons eerste bier wat de markt op zou gaan, de Mannenpils. Een stevig gehopte dubbele pilsner van 7% met dryhop van Amarillo en Cascade hop. Een bier wat we al vele keren met onze kleine thuisinstallatie hadden gebrouwen en nu dus eindelijk in het ‘groot’.

Lees verder
Brouwerij De Halve Ton

Wij zijn vijf grote jongens, samen een halve ton!

Gestart in 2012 na het volgen van een cursus bierbrouwen bij amateur bierbrouwersvereniging De Roerstok. We hadden al snel het virus van bierbrouwen te pakken want naast lekker bier drinken vinden we het ook een uitdaging om lekker bier te brouwen. We begonnen met een kleine set, gasbrander en pannen.

Lees verder